Mezőgazdasági biztosítások

Találd meg a legjobb növénybiztosítást!

A Silveragro Kft. az Agrisk stratégiai partnereként 4 tőkeerős biztosítóval áll kapcsolatban, akik országos lefedettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkeznek a növénybiztosítások területén. Az Agrisk magyar piacon egyedülálló kalkulátora segítségével a lehető legkevesebb adat megadása után képesek vagyunk ajánlatot adni, amelyeket ezután össze is hasonlítunk a legjobb ajánlat megtalálása érdekében.

Díjtámogatásban részesíthető növénybiztosítások

 

  Partnerünk, az Agrisk kalkulátora segítségével hasonlítsa össze a 4 biztosító ajánlatait:

Kalkulátor

 • „A” típusú csomag biztosítás:  A jogszabályokban aktuálisan meghatározott növénykultúrákra,  és (kizárólag együttesen köthető)kockázatokra (téli fagykár, őszi fagykár, tavaszi fagykár, mezőgazdasági árvízkár, tűzkár, vihar és homokverés-kár, jégesőkár, felhőszakadás kár, aszálykár)


  Támogatott növények
   
 • „B” típusú mezőgazdasági biztosítás: Jogszabályokban aktuálisan meghatározott növényekre és káreseményekre (jégesőkár, téli fagykár, őszi fagykár, vihar és homokverés-kár, tűzkár) külön-külön köthető.

  Támogatott növények

 

 • „C” típusú mezőgazdasági biztosítás: Jogszabályokban aktuálisan meghatározott növényekre és kockázatokra külön-külön (jégesőkár, aszálykár, mezőgazdasági árvízkár, téli fagykár, tavaszi fagykár, őszi fagykár, vihar és homokverés-kár, tűzkár, felhőszakadás kár) köthető.

  Támogatott növények

 

Támogatás forrása, mértéke

 

A mezőgazdasági biztosítások díjához a megfizetett éves nettó biztosítási díj legfeljebb 65%- ának megfelelő mértékű támogatás vehető igénybe. A rendelkezésre álló forrás keretösszege a Vidékfejlesztési Program 2014-2020 támogatási időszakában a 17.1.1. számú, a „Mezőgazdasági biztosítások díjához nyújtott támogatás” című műveletéhez: 23,7 Mrd Ft. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg évente 4 Mrd Ft. A keret túligénylése esetén a támogatási csökkentése a szerződések alábbi sorrendjében történik:

 

 1. „C” típusú mezőgazdasági biztosítási szerződések esetében legfeljebb 40%-ig,
 2. „B” típusú mezőgazdasági biztosítási szerződések esetében legfeljebb 40%-ig,
 3. „A” típusú mezőgazdasági biztosítási szerződések esetében legfeljebb 55%-ig,
 4. mindhárom biztosítási típus 1-3. pont szerint csökkentett támogatási intenzitásának további csökkentése, egymáshoz képest azonos mértékben, az „A” típusú biztosítási szerződések esetében az elszámolható költségek 41,25%-áig, a „B” és „C” típusú iztosítási szerződések esetében az elszámolható költségek 30%-áig.

 

Bármilyen kérdése van szaktanácsadással, pályázattal, gazdálkodással kapcsolatosan, kattintson a kapcsolatfelvétel gombra, majd az űrlap kitöltése/elküldése után keresni fogjuk!
Kapcsolatfelvétel