Pályázatok
Hazánkra és az Európai Unióra a vidékfejlesztés területén is sok közös kihívás vár, az új Vidékfejlesztési Program elfogadásával számtalan pályázati lehetőség fog a gazdálkodok rendelkezésére állni az elkövetkező években. Sikeres pályázathoz elengedhetetlen a naprakész információ és a szakszerű tájékoztatás, ebben tudunk a gazdák segítségére lenni, hogy közösen sikeresek legyünk az előttünk álló években.
2015. szeptember 07.
A vidéki térségekben működő mezőgazdasági termelők nem mezőgazdasági tevékenységének indítását, azaz a tevékenység diverzifikációt; egyéb helyi szükségleteket kiszolgáló árutermelő/szolgáltató mikro-vállalkozások indítását.   Diverzifikáció esetén a mikro-vállalkozásnak minősülő aktív mezőgazdasági termelőt, ha éves árbevételének min. 50%-a mezőgazdasági tevékenységből ered. Mikro-vállalkozás indítása esetén a helyben lakó 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személyt, aki a pályázat benyújtása évének január 1. napján a fejlesztés megvalósulásának helyén állandó lakóhellyel rendelkezik.   Feltétel a pályázáshoz: a fejlesztés megvalósulása és a tevékenység végzése vidéki térségben történik; üzleti terv benyújtása, amely az alábbi fő részekből áll: pályázó gazdasági helyzetének; a fejlesztés mérföldköveinek bemutatása; a projekt életképességét és jövedelmezőségét alátámasztó pénzügyi elemzés; további tervezett beruházások és a VP-ből tervezett fejlesztések, képzés, szaktanácsadás leírása.   Kötelezően teljesítendő a támogatáshoz: a támogatási döntéstől legfeljebb 9 hónapon belül az üzleti terv végrehajtásának megkezdése; az üzleti terv végrehajtásának megkezdésétől 6 hónapon belül az új tevékenység bejegyeztetése / új mikro vállalkozás megalapítása,                                                                                                                                                                   legkésőbb a 4. naptári év végére az üzleti tervben vállaltak teljesítése; legkésőbb a 4. lezárt gazdálkodási évben az új tevékenység / új mikro vállalkozás működése alapján a kifizetett jövedelemnek el kell érnie az előző évi kötelező bérminimum mértékét.   Igényelhető támogatás 40 000 €/5 év. A támogatás két részletben (75 % - 25 %) igényelhető. A második részlet igénylése az első részlet igénylését követő 36 hónap után lehetséges, az üzleti tervnek megfelelő teljesítés alapján.   Fent leírták pályázat részlétes feltételeinek megjelenésével változhatnak!
  • A vidéki térségekben működő mezőgazdasági termelők nem mezőgazdasági tevékenységének indítását, azaz a tevékenység diverzifikációt;
  • egyéb helyi szükségleteket kiszolgáló árutermelő/szolgáltató mikro-vállalkozások indítását.

 

Diverzifikáció esetén a mikro-vállalkozásnak minősülő aktív mezőgazdasági termelőt, ha éves árbevételének min. 50%-a mezőgazdasági tevékenységből ered. Mikro-vállalkozás indítása esetén a helyben lakó 18. életévét betöltött cselekvőképes

természetes személyt, aki a pályázat benyújtása évének január 1. napján a fejlesztés megvalósulásának helyén állandó lakóhellyel rendelkezik.

 

Feltétel a pályázáshoz:

  • a fejlesztés megvalósulása és a tevékenység végzése vidéki térségben történik;
  • üzleti terv benyújtása, amely az alábbi fő részekből áll: pályázó gazdasági helyzetének;
  • a fejlesztés mérföldköveinek bemutatása; a projekt életképességét és jövedelmezőségét alátámasztó pénzügyi elemzés; további tervezett beruházások és a VP-ből tervezett fejlesztések, képzés, szaktanácsadás leírása.

 

Kötelezően teljesítendő a támogatáshoz:

  • a támogatási döntéstől legfeljebb 9 hónapon belül az üzleti terv végrehajtásának megkezdése;
  • az üzleti terv végrehajtásának megkezdésétől 6 hónapon belül az új tevékenység bejegyeztetése / új mikro vállalkozás megalapítása,                                                                                                                                                                  
  • legkésőbb a 4. naptári év végére az üzleti tervben vállaltak teljesítése;
  • legkésőbb a 4. lezárt gazdálkodási évben az új tevékenység / új mikro vállalkozás működése alapján a kifizetett jövedelemnek el kell érnie az előző évi kötelező bérminimum mértékét.
  •  

Igényelhető támogatás 40 000 €/5 év.

A támogatás két részletben (75 % - 25 %) igényelhető.

A második részlet igénylése az első részlet igénylését követő 36 hónap után lehetséges, az üzleti tervnek megfelelő teljesítés alapján.

 

Fent leírták pályázat részlétes feltételeinek megjelenésével változhatnak!

Bármilyen kérdése van szaktanácsadással, pályázattal, gazdálkodással kapcsolatosan, kattintson a kapcsolatfelvétel gombra, majd az űrlap kitöltése/elküldése után keresni fogjuk!
Kapcsolatfelvétel